ΚΕΕΛΠΝΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΟΔΥ 01-09-2020 ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΟΔΥ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

,
|
01.09.2020

Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη, είχε ο Πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας  (ΕΟΔΥ) κ. Παναγιώτης Αρκουμανέας, στο πλαίσιο εφαρμογής των νέων έκτακτων μέτρων που τέθηκαν σε εφαρμογή από σήμερα, Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου, για τον περιορισμό διασποράς της νόσου COVID-19.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν όλα τα σχετικά δεδομένα που υπάρχουν μέχρι τώρα  στο νησί, η εικόνα που παρουσιάζουν οι Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, οι αυξημένοι έλεγχοι από τις κινητές ομάδες του ΕΟΔΥ, καθώς και η εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων στους νομούς Χανίων και Ρεθύμνου με στόχο την μείωση του επιδημιολογικού φορτίου και την προστασία της Δημόσιας Υγείας.

Ακολούθησε συνάντηση με τον Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινό όπου μίλησαν για την εξαιρετική συνεργασία του ΕΟΔΥ με την  Τοπική Αυτοδιοίκηση και την εφαρμογή – τήρηση των έκτακτων μέτρων και με τους Διοικητές των Νοσοκομείων των περιοχών Ηρακλείου, «Βενιζέλειο», Λασιθίου, Ιεράπετρας, Νεάπολης, Σητείας, ενώ επισκέφθηκε και το Εργαστήριο Κλινικής Ιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Κρήτης.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ μετέβη στα Χανιά όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο κ. Παναγιώτη Σημανδηράκη και τους Διοικητές των Νοσοκομείων Ρεθύμνου και Χανίων.

Τέλος, ο κ. Αρκουμανέας ανακοίνωσε ότι 27 Κινητές Ομάδες Υγείας Ειδικού Σκοπού (ΚΟΜΥ) θα παραμείνουν έως το τέλος του χρόνου στην Κρήτη.

image_print

Πολυμέσα