ΚΕΕΛΠΝΟ

Εκπαίδευση εκπαιδευτών στη μεταναστευτική υγεία

|
26.03.2018

Στο πλαίσιο του προγράμματος ΜΙG-H Training πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 20-23 Μαρτίου, εκπαιδευτικό σεμινάριο για ειδικούς στην μεταναστευτική υγεία, οι οποίοι στην συνέχεια θα εκπαιδεύσουν επαγγελματίες υγείας και στελέχη της αστυνομίας πάνω στο αντικείμενο.

Αναλύθηκαν σε βάθος τα αντικείμενα της πρόληψης, διάγνωσης και αντιμετώπισης των λοιμωδών νοσημάτων και της ψυχικής υγείας (παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας ψυχικής υγείας και ψυχολογικής υποστήριξης) καθώς και της επαγγελματικής υγείας και πρόληψης της επαγγελματικής εξουθένωσης.

Στο σεμινάριο συμμετείχαν οι επαγγελματίες υγείας του ΚΕΕΛΠΝΟ, Χρύσα Μπότση και Παναγιώτης Δαμάσκος, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο αντιπρόεδρος του Οργανισμού, Άγης Τερζίδης.

Το πρόγραμμα ΜΙG-H Training χρηματοδοτείται απο την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και υλοποιείται απο τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, την GIZ, την London School of Hygiene and Tropical Medicine και την ASPHEN (Αssociation of schools of public health in the European Region), σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και το ΚΕΕΛΠΝΟ.