ΚΕΕΛΠΝΟ

Εμβολιασμοί του PHILOS για την ιλαρά

|
23.02.2018

Επείγουσα εκστρατεία MMR εμβολιασμού πραγματοποίησαν στη Λέσβο το τριήμερο 7-9 Φεβρουαρίου, στελέχη του προγράμματος PHILOS σε συνεργασία με στελέχη των ΜΚΟ Γιατροί Χωρίς Σύνορα, Γιατροί Του Κόσμου και Ηλιαχτίδα. Συνολικά εμβολιάστηκαν 1343 απο τα 1878 παιδιά ηλικίας έως 15 ετών που διαμένουν στο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης Μόριας καθώς και στο κέντρο φιλοξενίας του ΚαραΤεπέ, ανεβάζοντας την εμβολιαστική κάλυψη στο 92%.

Η συγκεκριμένη ενέργεια κρίθηκε αναγκαία και πραγματοποιήθηκε σε ελάχιστο χρόνο προκειμένου να αποτραπεί η εξάπλωση της νόσου σε μη εμβολιασμένους πληθυσμούς, ύστερα από τα πρώτα τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα ιλαράς σε παιδιά προσφύγων που διαμένουν στα αναφερόμενα κέντρα. Τα εμβόλια που χρησιμοποιήθηκαν ήταν προσφορά των Γιατρών Χωρίς Σύνορα ενώ οι εμβολιασμοί θα συνεχισθούν και στις νέες τυχόν αφίξεις.

Για το επόμενο διάστημα, τα στελέχη του PHILOS σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν σε συνεργασία με τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στη Λέσβο, ενημερωτικές καμπάνιες προαγωγής υγείας στα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης και στις δομές φιλοξενίας προσφύγων του νησιού, καθώς και να επεκτείνουν περαιτέρω το πρόγραμμα των εμβολιασμών.

image_print