Επίσκεψη της ηγεσίας του ΠΟΥ σε δομή του PHILOS

Ο Γενικός Διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), Dr Tedros Adhanom Ghebreyesus, συνοδεία της Περιφερειακής Διευθύντριας του ΠΟΥ για την Ευρώπη, Dr Zsuzsanna Jakab και του Υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού, επισκέφθηκαν στις 21 Ιουνίου τη δομή του PHILOS στο ανοιχτό κέντρο φιλοξενίας προσφύγων του Ελαιώνα.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, όπου τον υποδέχτηκε ο Αντιπρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ και συντονιστής του προγράμματος, ‘Aγης Τερζίδης, ο Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με στελέχη και ωφελούμενους του προγράμματος ενώ εξέφρασε την ικανοποίηση του για το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας.

Η επίσκεψη έγινε με αφορμή τα εγκαίνια του νέου γραφείου του Οργανισμού στην Ελλάδα που πραγματοποιήθηκαν την προηγούμενη ημέρα. Το νέο γραφείο με έδρα την Αθήνα θα παράσχει μια πλατφόρμα για την καθημερινή συνεργασία του με το Υπουργείο Υγείας και άλλες ομάδες ενδιαφερομένων που δραστηριοποιούνται στον τομέα της υγείας και θα υποστηρίξει την προσπάθεια της χώρας για την επίτευξη των στόχων της αειφόρου ανάπτυξης.

Πρόκειται για το 149ο γραφείο του Οργανισμού παγκοσμίως και το τριακοστό στην Ευρώπη. Τα κατά τόπους γραφεία του ΠΟΥ αποτελούν τον πυρήνα του μηχανισμού συνεργασίας του με τις χώρες – μέλη, έχοντας σημαντικό και καίριο ρόλο στην υπεράσπιση της δημόσιας υγείας κάθε χώρας και στη παροχή τεχνικής βοήθειας.