ΚΕΕΛΠΝΟ

Γρ. Εθελοντισμού

Παρουσίαση Γραφείου Εθελοντισμού

Το Γραφείο Εθελοντισμού υπάγεται στο Τμήμα Παρεμβάσεων στην Κοινότητα του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων. Βασικός στόχος του Γραφείου είναι η προώθηση του εθελοντισμού στο χώρο της Δημόσιας Υγείας και η συστηματική συνεργασία με την Κοινωνία των Πολιτών για την προώθηση της υγείας αλλά και για την ευαισθητοποίηση στις κοινωνικές της διαστάσεις.

Σε συνεργασία με ΜΚΟ και κοινωνικούς φορείς το Γραφείο Εθελοντισμού οργανώνει την Επιτροπή Κοινωνικού Διαλόγου.

Το βασικό αντικείμενο στο οποίο εστιάζει η ΕΚΔ είναι το HIV/AIDS και η σεξουαλική υγεία. Απαραίτητη προϋπόθεση για το σχεδιασμό, την υλοποίηση και αξιολόγηση προγραμμάτων και υπηρεσιών δημόσιας υγείας είναι η διαβούλευση και η συνεργασία με τις ομάδες-στόχος στις οποίες απευθύνονται οι δράσεις και οι υπηρεσίες του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Κύριες ομάδες στόχος (key populations) βάση UNAIDS (2016) ορίζονται οι ομάδες οι οποίες εξαιτίας συγκεκριμένων συμπεριφορών υψηλού ρίσκου διατρέχουν υψηλό ρίσκο HIV λοίμωξης ανεξάρτητα από τοπικές επιδημίες. Επίσης συχνά αντιμετωπίζουν κοινωνικά ή νομικά θέματα σχετιζόμενα με τις συμπεριφορές ρίσκου που αυξάνουν την ευαλωτότητα στον HIV. Κύριες ομάδες στόχος αποτελούν οι άνδρες που κάνουν σεξ με άνδρες, οι χρήστες ενδοφλέβιων ουσιών, οι φυλακισμένοι ή άτομα υπό κράτηση, τα εκδιδόμενα άτομα και τα διεμφυλικά άτομα.

Ευάλωτες στον HIV ομάδες (vulnerable groups) ορίζονται οι ομάδες που είναι ιδιαίτερα ευάλωτες σε HIV λοίμωξη σε συγκεκριμένο πλαίσιο ή κατάσταση, όπως οι έφηβοι, τα ορφανά άτομα, τα παιδιά του δρόμου, τα άτομα με αναπηρίες, οι μετακινούμενοι πληθυσμοί.

Η ΕΚΔ συνεδριάζει μηνιαία (εκτός Αυγούστου). Συντονιστής της Επιτροπής ορίστηκε από τα μέλη ο κύριος Λεωνίδας Βακερλής, Πρόεδρος του Κέντρου Ζωής με θητεία ένα έτος.

Η επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικού Διαλόγου έχει οριστεί για την Τετάρτη 23/01/2019, ώρα 11:00 – 13:00, στο Κέντρο Ζωής, Ιερά οδός 42, Κεραμεικός, Αθήνα.

Ποια είναι η διαδικασία για να γίνω εθελοντής

Μπορείτε να ενημερωθείτε για τις δράσεις των εθελοντών στο ΚΕΕΛΠΝΟ, κάνοντας κλικ εδώ (2018).

Όσοι επιθυμούν να προσφέρουν εθελοντικά μπορούν να εγγραφούν στο Αρχείο Εθελοντών του ΚΕΕΛΠΝΟ στέλνοντας συμπληρωμένη τη ΦΟΡΜΑ ΕΘΕΛΟΝΤΗ 2018 (pdf)ΦΟΡΜΑ ΕΘΕΛΟΝΤΗ 2018 (word) στο e-mail: ……………….

Μετά την ένταξη στο Αρχείο Εθελοντών, αποφασίζεται που μπορεί να προσφέρει εθελοντική εργασία ο/η ενδιαφερόμενος/η και παρακολουθεί ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο για να προετοιμαστεί.
Σε κάθε εθελοντή εξασφαλίζεται η εποπτεία από το Γραφείο Εθελοντισμού και το Γραφείο στο οποίο θα προσφέρει εθελοντική εργασία. Ο καθένας που το επιθυμεί και μπορεί να διαθέσει κάποιο χρόνο μπορεί να προσφέρει στο έργο του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Είμαστε ανοιχτοί να ακούσουμε τις δικές σου ιδέες για εθελοντική προσφορά!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τμήμα Παρεμβάσεων στην Κοινότητα
Κέντρο Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων

Ιστοσελίδα: https://eody.gov.gr/

Αρχείο Εθελοντών

Το γραφείο Εθελοντισμού διατηρεί αρχείο εθελοντών διαφόρων ειδικοτήτων όπως Ιατροί, Νοσηλευτές, Ψυχολόγοι, Κοινωνιολόγοι, Καλλιτέχνες, Τεχνικοί, Μαθητές, Φοιτητές, κλπ. Μάθετε και εσείς πως μπορείτε να συμμετέχετε στις δράσεις μας.

(Πληροφορίες, διαδικασία συμμετοχής και φόρμα εθελοντή δείτε παραπάνω. Ευχαριστούμε!)

Προώθηση Εθελοντισμού

Εκπαίδευση εθελοντών για τη συμμετοχή τους σε δράσεις πρόληψης και ευαισθητοποίησης για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS, 1η Δεκεμβρίου

Δωρεάν Εκπαιδευτικό Σεμινάριο για τους Εθελοντές του ΚΕΕΛΠΝΟ πάνω στη Βασική Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση με τη χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή

Το Σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας, την Τετάρτη 23/03/2016 στις 15.00, είχε διάρκεια 4 ώρες και δόθηκε Πιστοποίηση από την Ελληνική Εταιρεία Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης σε όσους το παρακολουθήσουν. Απευθύνεται σε πολίτες και επαγγελματίες υγείας προκειμένου να τους προετοιμάσει ώστε να μπορούν να παρέχουν πρώτες βοήθειες Βασικής Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης σε εξωνοσοκομειακό περιβάλλον. Tο Γραφείο Εθελοντισμού αποφάσισε να διοργανώσει το συγκεκριμένο σεμινάριο για να ανταποκριθεί στο σημαντικό πρόβλημα που αποτελεί ο αιφνίδιος θάνατος από ανακοπή και το οποίο μπορεί να αποτραπεί με τη μέθοδο αυτή (περισσότερα εδώ).

Το Σεμινάριο διοργανώθηκε από το Γραφείο Εθελοντισμού του ΚΕΕΛΠΝΟ σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης. Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε με το Γραφείο Εθελοντισμού στο………. (07:30 – 15:30).

Σας ευχαριστούμε για την ανταπόκριση σας στο έργο μας!

image_print