ΚΕΕΛΠΝΟ

Οδοντιατρείο

Υπεύθυνος οδοντιατρείου ΚΕΕΛΠΝΟ: Πανταζόπουλος Ιωάννης, Οδοντίατρος

Παρουσίαση του Οδοντιατρείου

Από τον Οκτώβριο του 1996 το ΚΕΕΛΠΝΟ έχει θέσει σε λειτουργία το μοναδικό στην Ελλάδα Οδοντιατρείο για HIV / AIDS ασθενείς, το οποίο δέχεται ασθενείς από όλη τη χώρα και παρέχει υψηλής προτεραιότητας εξειδικευμένη οδοντιατρική περίθαλψη. Η δημιουργία του προέκυψε από την ανάγκη παρέμβασης για την αντιμετώπιση και την άρση των διακρίσεων και της απόρριψης που παρατηρούνται στην οδοντιατρική περίθαλψη των οροθετικών ασθενών, με γενικότερο σκοπό την προαγωγή της στοματικής υγείας και τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους.

Η συγκρότηση της Οδοντιατρικής Μονάδας, η οποία από το 2005 έχει μεταφερθεί στο Γ.Ν.Α. «Κοργιαλένειο Μπενάκειο»- Ερυθρός Σταυρός, εξασφαλίζει άριστες συνθήκες υλικοτεχνικής υποδομής και τις πλέον σύγχρονες τεχνικές για τον έλεγχο των λοιμώξεων σύμφωνα με τα πλέον απαιτητικά κριτήρια (standards) των διεθνών οργανισμών σχετικά με την παροχή ασφαλών οδοντιατρικών υπηρεσιών.

Σε ποιους απευθύνεται

Η παρεχόμενη οδοντιατρική περίθαλψη περιλαμβάνει το σύνολο των θεραπευτικών πράξεων, οι δε υπηρεσίες παρέχονται ελεύθερα σε κάθε οροθετικό άτομο των παραπάνω κατηγοριών που έχει ανάγκη των υπηρεσιών μας. Η ένταξη των ασθενών στο πρόγραμμα της μονάδας προϋποθέτει τη βεβαίωση της οροθετικότητάς τους από την αντίστοιχη Μ.Ε.Λ. και τα απαραίτητα στοιχεία του ιστορικού του. Κατά την πρώτη συνεδρία μετά την αξιολόγηση του περιστατικού, εκτός των επειγόντων περιστατικών τα οποία αντιμετωπίζονται άμεσα, συμπληρώνεται το ιατρικό ιστορικό και αποτυπώνεται η πλήρης οδοντοστοματολογική κατάσταση του ασθενούς. Διαμορφώνεται το σχέδιο θεραπείας με το απαιτούμενο σύνολο συνεδριών καθώς και η πιθανή συνεργασία με κλινικές ή μονάδες νοσοκομείων για την αντιμετώπιση ειδικών προβλημάτων (γναθοχειρουργικά, Ω.Ρ.Λ κ.α) είτε με το Στοματολογικό ιατρείο του νοσοκομείου “Α. Συγγρός”. Μετά από την ολοκλήρωση της οδοντιατρικής αποκατάστασης του ασθενούς ορίζεται νέο ραντεβού επανεξέτασης ( follow up ) μετά από 6 μήνες.

Θεραπευτικές παροχές

Συγκεκριμένα το αντικείμενο εργασίας της μονάδας περιλαμβάνει:

Δραστηριότητες

Στατιστικά στοιχεία ανα έτος λειτουργίας

2009 : 1.017 ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ
2006-8: 2.800 ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ
1996 -2005: 3.000 ΑΣΘΕΝΕΙΣ – 7.000 ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ

Σχετικοί σύνδεσμοι

image_print