ΚΕΕΛΠΝΟ

Συνάντηση στελεχών προγραμμάτων που δραστηριοποιούνται στο προσφυγικό

|
03.01.2018

Συνάντηση στελεχών των προγραμμάτων EUR-HUMAN (http://eur-human.uoc.gr/), ORAMMA (https://oramma.eu/the-project/) και PHILOS, πραγματοποιήθηκε στις 30 Δεκεμβρίου. Στόχος της συνάντησης ήταν ο καλύτερος συντονισμός όσον αφορά στην προβολή του έργου που παράγεται στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση του προσφυγικού/μεταναστευτικού και η δημιουργία κοινού δικτύου επικοινωνίας των προγραμμάτων μέσω πιθανών συνεργειών και αλληλεπιδράσεων.

Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα EUR-HUMAN στοχεύει στην ανάπτυξη κλινικών πρωτοκόλλων, κατευθυντηρίων οδηγιών καθώς και εκπαιδευτικού υλικού και υλικού προαγωγής της υγείας για τους επαγγελματίες υγείας που ασχολούνται με τον προσφυγικό/μεταναστευτικό πληθυσμό. Το πρόγραμμα υλοποιείται στην Ιταλία, Κροατία, Ουγγαρία, Αυστρία και Σλοβενία ενώ συμμετέχουν εμπειρογνώμονες απο την Ιρλανδία, Τουρκία, Κύπρο και Βέλγιο. Το πρόγραμμα ORAMMA έχει ως στόχο την ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου μοντέλου φροντίδας της μητέρας και του παιδιού σε όλες τις φάσεις της εγκυμοσύνης της κατά τη διάρκεια της μετανάστευσης: την ανίχνευση της εγκυμοσύνης, τον τοκετό, την περιγεννητική φροντίδα και την υποστήριξη μετά τον τοκετό.

Τόσο η εκπαίδευση των επαγγελματιών υγείας όσο και η φροντίδα της μητέρας και του παιδιού έχουν απασχολήσει το πρόγραμμα PHILOS από την έναρξη του κάτι που οδήγησε στην ανάπτυξη του σχετικού υλικού και των εργαλείων που εφαρμόζονται από τα στελέχη του προγράμματος στο πεδίο.

Για την περαιτέρω διαχείριση, επεξεργασία και αξιολόγηση των στοιχείων που συλλέγονται στο πλαίσιο των προγραμμάτων έχουν προγραμματισθεί περαιτέρω συναντήσεις στο προσεχές διάστημα.

Στη συνάντηση παρευρέθησαν η κα Πιτέλου εκ μέρους του EUR-HUMAN , η κα Βιβιλάκη από το ORAMMA και η κα Μπότση από το πρόγραμμα PHILOS.

image_print