ΚΕΕΛΠΝΟ

Συνάντηση των υπευθύνων του PHILOS με τους/τις συντονιστές/στριες πεδίου των Κέντρων Φιλοξενίας προσφύγων/μεταναστών

|
07.08.2017

Συνάντηση μεταξύ των υπευθύνων του PHILOS και των συντονιστών/στριων πεδίου στα Κέντρα Φιλοξενίας Προσφύγων που δραστηριοποιείται το πρόγραμμα, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 3 Αυγούστου στα κεντρικά γραφεία του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Στόχος της ήταν να συζητηθεί η έως τώρα πορεία υλοποίησης των δράσεων του PHILOS. Η συνάντηση κρίθηκε από όλους τους συμμετέχοντες άκρως εποικοδομητική καθώς δόθηκε η ευκαιρία να εξετασθούν από κοινού προτάσεις για την παροχή περισσότερων και πιο ποιοτικών υπηρεσιών υγείας προς τους ωφελούμενους του προγράμματος αλλά και να εντοπισθούν προβλήματα και δυσκολίες κατά την υλοποίηση.

Στο πλαίσιο αυτό, προβλέπεται η εκπαίδευση των επαγγελματιών υγείας του PHILOS στη διάγνωση- εντοπισμό της ευαλωτότητας και των συνθηκών που τη διαμορφώνουν π.χ. θύματα σεξουαλικής και εμφυλης βίας, αντιμετώπιση θυμάτων βασανιστηρίων κλπ, με τη μορφή σεμιναρίων που θα ξεκινήσουν το προσεχές διάστημα.Από το φθινόπωρο το πρόγραμμα PHILOS θα επεκταθεί και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, στο πλαίσιο αυτού προβλέπεται η υγειονομική και ψυχοκοινωνική κάλυψη των Κέντρων Υποδοχής και Ταυτοποίησης των νήσων Λέσβου, Χίου, Κω, Λέρου και Σάμου καθώς και η ενδυνάμωση των δημόσιων δομών υγείας (Νοσοκομεία, ΕΚΑΒ) με υγειονομικό και λοιπό προσωπικό.

image_print