ΚΕΕΛΠΝΟ

Συνάντηση του Προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ, κ. Θεόφιλου Ρόζενμπεργκ με την Επιτροπή Κοινωνικού Διαλόγου

|
16.09.2016


Αθήνα, 16 Σεπτεμβρίου 2016


Ανακοίνωση


Στο ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. χθες 15 Σεπτεμβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Προέδρου του Οργανισμού, κ. Θεόφιλου Ρόζενμπεργκ με την Επιτροπή Κοινωνικού Διαλόγου με στόχο την ανταλλαγή τεχνογνωσίας, εμπειρίας και καλών πρακτικών μεταξύ του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. και των στελεχών της Κοινωνίας των Πολιτών, καθώς και την ενίσχυση των συνεργασιών των αρμόδιων φορέων. Συμμετείχαν επιστήμονες από τον Οργανισμό καθώς και εκπρόσωποι από Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και συγκεκριμένα από τη Θετική Φωνή, το Κέντρο Ζωής, το PRAKSIS, τον Σύλλογο Ασθενών Ήπατος Προμηθέας, το Ελληνικό Παρατηρητήριο Συμφωνιών του Ελσίνκι.
Η σημερινή πρώτη συνάντηση εστίασε κυρίως σε θέματα λοίμωξης από HIV/AIDS και μείωσης των εξ αυτής βλαβών, ενώ ο Πρόεδρος του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. τόνισε τη σημασία της πρόληψης και άλλων μεταδοτικών νοσημάτων, της πρόληψης νέων κρουσμάτων αλλά και της έγκαιρης διάγνωσής τους. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην πρόσβαση στα αντιρετροϊκά, αλλά και σε άλλα φάρμακα, στην ενίσχυση και χρηματοδότηση παρεμβάσεων σε ευάλωτες ομάδες πληθυσμού, στην έγκαιρη διάγνωση, αλλά και στην εξεύρεση νομοθετικού πλαισίου που θα διευκολύνει τα παραπάνω.
Παράλληλα, υπογραμμίστηκε η αναγκαιότητα της σύμπραξης όλων των αρμόδιων φορέων και οργανώσεων, έτσι ώστε η συνεργασία μαζί τους να γίνει πιο αποδοτική, ενώ παράλληλα συνεχίζονται οι δράσεις για τη διασφάλιση και της υγείας των προσφύγων. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τονίστηκε η αναγκαιότητα της πρόσβασης ευάλωτων πληθυσμών (φυλακισμένοι, οροθετικοί, χρήστες ενδοφλέβιων ναρκωτικών κ.α.) σε υπηρεσίες υγείας, αλλά και η ανάγκη ενίσχυσης θεμάτων πρόληψης με στόχο την εξεύρεση αποτελεσματικών λύσεων.
Όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε ο κ. Θ. Ρόζενμπεργκ: «Το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. πρέπει να επανενεργοποιήσει τον ανοιχτό διάλογο με την Κοινωνία των Πολιτών, να συνεχιστεί αλλά και να ενισχυθεί με άλλους εμπλεκόμενους φορείς, κάνοντας έτσι το επόμενο βήμα για την πραγματοποίηση κοινών στόχων για τη Δημόσια Υγεία.»


Από το Γραφείο Τύπου & Επικοινωνίας
210.5212034-035