ΚΕΕΛΠΝΟ

Τελετή παράδοσης του εκπαιδευτικού υλικού του UNFPA για τη σεξουαλική και αναπαραγωγική υγεία και την έμφυλη βία στο ΚΕΕΛΠΝΟ

|
29.12.2017

Το UNFPA σε μια τελετή σε επιλεγμένο χώρο στην Αθήνα παρέδωσε στο ΚΕΕΛΠΝΟ εκπροσωπούμενο από την κυρία Μπότση το εκπαιδευτικό υλικό του για τη σεξουαλική και αναπαραγωγική υγεία και την έμφυλη βια. Στην τελετή παραβρέθηκαν ο ΓΓ ΔΥ κος Μπασκόζος, εκπρόσωποι της ΓΓΙ, της Ύπατης Αρμοστείας, της ACTIONAID, της ΔΙΟΤΙΜΑ, της UNICEF, του ΠΟΥ.

Το υλικό αποτελείται από τα παρακάτω:

  • Κλινική διαχείριση των επιζώντων θυμάτων σεξουαλικής κακοποίησης – οδηγός για τον εκπαιδευτή
  • Sexual and reproductive health in crisis –Facilitator’s guide. Training module for health care providers and other first responders in the Mediterranean refugee/migrant crisis
  • GBV resource package: introduction into GBV Core Concepts, principles and approaches Facilitator’s guide
  • Αγόρια σε κίνηση – προγράμματα δεξιοτήτων ζωής για ασυνόδευτους εφήβους άρρενες άνδρες

Στο υλικό έχει γίνει προσαρμογή στην Ελληνική πραγματικότητα τόσο οσον αφορα στη νομική πραγματικότητα για τα ως άνω θέματα όσο και ως προς τις Ελληνικές κατευθυντήριες οδηγίες πρόληψης/αντιμετώπισης των ΣΜΝ και του HIV/AIDS ενώ έχει ενσωματωθεί και το Ελληνικό πρωτόκολλο αντιμετώπισης της έμφυλης βίας. Στο υλικό (έντυπο και ηλεκτρονικό) έχουν ενταχθεί τα λογότυπα του ΚΕΕΛΠΝΟ και του ΥΥ. Η επεξεργασία του εκπαιδευτικού υλικού έγινε για το ΚΕΕΛΠΝΟ απο την ιατρό Χ. Μπότση.

Το θεωρητικό πλαίσιο για την έμφυλη βία έχει διαμορφωθεί σε συνεργασία και με τη Γ.Γ. Ισότητας των φύλων και τη ΔΙΟΤΙΜΑ.

image_print