ΚΕΕΛΠΝΟ

Το PHILOS στην επιστημονική ημερίδα του Γ.Ν.Θ. Παπαγεωργίου: “Διαπολιτισμική Νοσηλευτική: Διαχείριση προσφύγων στο Νοσοκομείο”

|
15.06.2018

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η επιστημονική ημερίδα που διοργάνωσε το ΓΝΘ Παπαγεωργίου σε συνεργασία με το ΚΕΕΛΠΝΟ, με θέμα «Διαπολιτισμική Νοσηλευτική: Διαχείριση προσφύγων στο Νοσοκομείο». Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018, στο αμφιθέατρο του Γ.Ν.Θ. Παπαγεωργίου.

Το πρόγραμμα της επιστημονικής ημερίδας αναπτύχθηκε σε έξι ενότητες, κατά τη διάρκεια των οποίων παρουσιάστηκε από τον Αντιπρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ και Υπεύθυνο του Προγράμματος PHILOS, κ. Άγη Τερζίδη, το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την υγεία των προσφύγων και μεταναστών στη χώρα. Στη συνέχεια, η επιστημονική υπεύθυνη του προγράμματος, κ. Χρυσούλα Μπότση, παρουσίασε τα πρωτόκολλα και το υλικό που έχουν αναπτυχθεί κατά τη διάρκεια του προγράμματος, ενώ η Υπεύθυνη του Υποέργου 2, κ. Κασσιανή Μέλλου, μίλησε για τις καλές πρακτικές και την επιδημιολογική επιτήρηση και τη διεξαγωγή εμβολιαστικών παρεμβάσεων στον προσφυγικό πληθυσμό. Τέλος, την θεματική ενότητα για το PHILOS έκλεισε η συντονίστρια πεδίου του Κέντρου Φιλοξενίας Διαβατών, κ. Στεφανία Μωυσίδου, με ομιλία της για την παροχή ψυχοκοινωνικής στήριξης προσφύγων / μεταναστών και την εμπειρία της από το πεδίο.

image_print

Πολυμέσα