ΚΕΕΛΠΝΟ

Ανακοίνωση του νέου ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ προς όλους τους υπαλλήλους του Οργανισμού

|
19.05.2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

«Το νέο Δ.Σ. του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., με την ανάληψη των καθηκόντων του, απευθύνει σε όλους τους εργαζόμενους, σε όλους τους επιστήμονες και τα στελέχη του Οργανισμού μας κάλεσμα συνεργασίας.

Δεν μας διαφεύγει ότι το νέο Δ.Σ. αναλαμβάνει την ευθύνη του μεγάλου Οργανισμού μας σε δύσκολες συνθήκες. Στη γενική κοινωνικοοικονομική κρίση στη χώρα μας προστίθενται οι προκλήσεις για την Δημόσια Υγεία από την παραμονή δεκάδων χιλιάδων προσφύγων.

Στις συνθήκες αυτές καλούμαστε να εξασφαλίσουμε αποτελεσματικά την προστασία της Δημόσιας Υγείας και να προλάβουμε κάθε νέα υγειονομική απειλή. 

Δεν μας λείπουν ούτε οι δυνάμεις ούτε και η εμπειρία. Το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. διαθέτει αξιόλογο επιστημονικό και στελεχιακό δυναμικό που πρέπει να αξιοποιηθεί με όρους αξιοκρατίας και διαφάνειας.

Δυστυχώς, και στα δύο αυτά σημεία, η μέχρι σήμερα ιστορία του Οργανισμού δεν ήταν η πιο λαμπρή.

 

Στόχος της νέας Διοίκησης είναι η ουσιαστική θεσμική και οργανωτική αναδιάρθρωση του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.,  ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στις νέες απαιτήσεις.

Η συμβολή όλων στην προσπάθεια αυτή είναι απαραίτητη. Ήδη, με λύπη διαπιστώνουμε ότι, λόγω ολιγωρίας των εντεταλμένων υπαλλήλων στο Τμήμα Οικονομικής Διαχείρισης και στο Γραφείο Μισθοδοσίας, έχει καθυστερήσει η καταβολή των δεδουλευμένων Α΄ δεκαπενθήμερου μηνός Μαΐου των εργαζομένων.

 

Το Δ.Σ. θα εγγυηθεί την λειτουργία του Οργανισμού με όρους διαφάνειας, αξιοκρατίας αλλά και ανυποχώρητης στάσης, σε κάθε απόπειρα υπονόμευσης του έργου του από κύκλους της διαπλοκής και της διαφθοράς.

Στα πλαίσια αυτά, επειδή θεωρούμε αναγκαία την απρόσκοπτη συνέχιση του έργου των θεσμοθετημένων ελεγκτικών μηχανισμών, καλούμε όλους τους εργαζόμενους, όλους τους επιστήμονες και τα στελέχη του Οργανισμού μας να παράσχουν χωρίς καθυστέρηση ή ολιγωρία τα απαραίτητα στοιχεία που θα τους ζητηθούν».