ΚΕΕΛΠΝΟ

Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα AIDS στη Θεσσαλονίκη

|
28.11.2018

 
Αθήνα, 28 Νοεμβρίου 2018

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΘΕΜΑ: «Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα AIDS στη Θεσσαλονίκη»

Το ΚΕΕΛΠΝΟ Θεσσαλονίκης για 18η συνεχόμενη χρονιά έχει προγραμματίσει σειρά εκδηλώσεων στο πλαίσιο της 1ης Δεκεμβρίου 2018 – Παγκόσμιας Ημέρας AIDS στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Φέτος, η ενημερωτική παρέμβαση θα υλοποιηθεί με τη συμμετοχή του Τμήματος Νοσηλευτικής του Α.Τ.Ε.Ι.Θ., της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και το Τμήμα Δημόσιας Υγείας της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Δήμου Θεσσαλονίκης και το Τμήμα Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας της Δ/νσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας, του Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή», του «ThessCheckpoint», του «Κέντρου Ζωής» και της HelMSIC (Hellenic Medical Students’ International Committee).
Τις δράσεις θα στηρίξουν με την παρουσία και την ενεργή συμμετοχή τους οι φοιτητές του Τμήματος Νοσηλευτικής του Α.ΤΕ.Ι. Θεσσαλονίκης.

Στο κέντρο της πόλης της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στην Πλατεία Αριστοτέλους, μπροστά από τον κινηματογράφο «Ολύμπιον» και ώρα 10:00-22:00 θα λάβουν χώρα σειρά εκδηλώσεων, οι οποίες έχουν ως στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του γενικού πληθυσμού της πόλης και των επισκεπτών της σε θέματα που αφορούν στον HIV/AIDS.

Έντυπο ενημερωτικό και προωθητικό υλικό του ΚΕΕΛΠΝΟ και των συμμετεχόντων φορέων καθώς και προφυλακτικά θα διανέμονται καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Η εκδήλωση θα πλαισιώνεται από μουσικά και χορευτικά δρώμενα. Παράλληλα, θα υλοποιείται πρόγραμμα δρόμου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, σε χώρους όπου συναθροίζονται νέοι.

Στις 19:30 θα γίνει η αφή των κόκκινων κεριών, που θα σχηματίζουν το κόκκινο κορδελάκι (red ribbon), διεθνές σήμα ευαισθητοποίησης για το AIDS.

 

Πρόγραμμα Δράσεων ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. Θεσσαλονίκης:

 

 

 

 

Από το Γραφείο Τύπου & Επικοινωνίας
210 5212034 – 035