ΚΕΕΛΠΝΟ

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για στελέχη και εθελοντές ΜΚΟ

|
12.11.2017

Αθήνα, 10 Νοεμβρίου  2017

Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) αναλαμβάνει μια ακόμη πρωτοβουλία με τη δημιουργία Κέντρου Συμβουλευτικής, Δωρεάν και Ανώνυμου Ελέγχου για τον HIV που θα λειτουργήσει σύντομα στην Πολυκλινική Αθηνών σε σύμπραξη με το Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών ο Ευαγγελισμός.

Στο πλαίσιο αυτό το ΚΕΕΛΠΝΟ διοργανώνει και υλοποιεί εκπαιδευτικό πρόγραμμα για στελέχη και εθελοντές των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων με τίτλο: «O ρόλος της έγκαιρης διάγνωσης για την πρόληψη και την αντιμετώπιση του  ΗΙV/AIDS».  Το πρόγραμμα  θα διεξαχθεί στο χώρο του αμφιθεάτρου της Πολυκλινικής Αθηνών (Πειραιώς 3), στις 13, 14 και 15 Νοεμβρίου.

Στόχος του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι η πρακτική εκπαίδευση των συμμετεχόντων στην αποτελεσματικότερη προσέγγιση και παρέμβαση σε ευάλωτους πληθυσμούς (εκδιδόμενα άτομα, μετανάστες, πρόσφυγες, ΧΕΝ κτλ), στην συμβουλευτική πριν και μετά το τεστ, θέματα δεοντολογίας, στρατηγικές και πρακτικές πρόληψης.

Συνολικά θα συμμετέχουν 60 άτομα και η εκπαιδευτική μέθοδος που θα χρησιμοποιηθεί βασίζεται σε εισηγήσεις, τεχνικές συμμετοχικής εκπαίδευσης ενηλίκων και ενεργητικής μάθησης.

Για περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να ανατρέξετε στο επισυναπτόμενο πρόγραμμα.


Από το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας

                                                                                                                                                   210.5212034-035
image_print