ΚΕΕΛΠΝΟ

Εκπαιδευτικό σεμινάριο του ΔΟΜ για την πρόληψη, ταυτοποίηση και αντιμετώπιση της διακίνησης και εμπορίας ανθρώπων και της σεξουαλικής και έμφυλης βίας

|
21.04.2017

Ιωάννινα, 20 Απριλίου 2017

Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ) οργανώνει αύριο 20 Απριλίου, στο Ξενοδοχείο «Φρόντζου Πολιτεία» της πόλης των Ιωαννίνων, μονοήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο για τους εργαζόμενους που παρέχουν ανθρωπιστική βοήθεια και τους εργαζόμενους στις τοπικές και δημόσιες αρχές.

Το σεμινάριο υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος “Emergency Support to assist most vulnerable migrants stranded in Greece”, που χρηματοδοτείται από τη Γενική Διεύθυνση Μετανάστευσης & Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαικής Ένωσης (DG HOME).

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί σε πιθανά θύματα εμπορίας ανθρώπων, σεξουαλικής και έμφυλης βίας καθώς και στους ασυνόδευτους ανηλίκους. Επιπλέον, θα παρουσιαστούν οι εθνικοί μηχανισμοί ανταπόκρισης για την σεξουαλική και έμφυλη βία καθώς και το πρωτόκολλο ιατρικής διαχείρισης τέτοιων περιστατικών.

Η συγκεκριμένη δράση αναμένεται να ενισχύσει ποιοτικά τις δυνατότητες παροχής βοήθειας υπό τις παρούσες συνθήκες, μέσω της αύξησης της πληροφόρησης, της επικοινωνίας και την ενίσχυση της εμπιστοσύνης του πληθυσμού στόχου αλλά και να διασφαλίσει η ταυτοποίηση μελών που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες.

Εισηγήτριες του σεμιναρίου που θα διεξαχθεί στην ελληνική γλώσσα είναι η Βασιλική Αρίδα, ψυχολόγος στον Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών του Ο.Κ.Π.Α.Π.Α. του Δήμου Ιωαννιτών και η Χρύσα Μποτση, ιατρός του ΚΕΕΛΠΝΟ και επιστημονική υπεύθυνη του προγράμματος PHILOS.