ΚΕΕΛΠΝΟ

Έμφυλη προσέγγιση και φροντίδα υγείας

|
08.06.2017

Εκδήλωση με θέμα: «Έμφυλη προσέγγιση και φροντίδα υγείας» διοργάνωσε η Περιφέρεια Αττικής την Τρίτη 6 Ιουνίου στο Νέο Δημαρχείο Περιστερίου.

Η εκδήλωση είχε στόχο την οπτική του φύλου όπως αυτή διαπερνά τα προβλήματα αλλά και την παρεχόμενη φροντίδα υγείας.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικού τομέα Αθηνών Σπύρος Τζόκας, η βουλευτής Αφροδίτη Σταμπουλή εκ μέρους του προέδρου της Βουλής και η Ελένη Σταματίου, εκπρόσωπος της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων.

Ομιλητές στη εκδήλωση ήταν η ψυχίατρος και πρώην διευθύντρια του 18 ΑΝΩ Κατερίνα Μάτσα, οι κοινωνικοί λειτουργοί Σοφία Κωνσταντέλλια και Δημήτρης Μπουρίκος, ο υπεύθυνος προγραμμάτων του ελληνικού τμήματος των Γιατρών χωρίς Σύνορα Απόστολος Βεϊζης και η Ελένη Νταλάκα στέλεχος τομέα εκπόνησης πολιτικών και υλοποίησης προγραμμάτων «Ε.Σ.Α.μεΑ.).

Το ΚΕΕΛΠΝΟ εκπροσώπησε η κα. Χρύσα Μπότση, η οποία παρουσίασε το πρωτόκολλο αντιμετώπισης της έμφυλης βίας όπως αυτό αναπτύχθηκε στο πρόγραμμα PHILOS, τόσο ως διαδικασία όσο και ως ιατρική πρακτική αντιμετώπισης τέτοιων περιστατικών αλλά και ως ανάγκη προστασίας των θυμάτων κακοποίησης και βιασμού.

image_print