ΚΕΕΛΠΝΟ

HIV/AIDS – Τα Κέντρα Αναφοράς εκπέμπουν σήμα κινδύνου

|
01.06.2016Αθήνα, 1 Ιουνίου 2016


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Στο ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. σήμερα 1 Ιουνίου 2016 πραγματοποιήθηκε συνάντηση επιστημόνων με εκπροσώπους από το Υπουργείο Υγείας, των Κέντρων Αναφοράς & Ελέγχου AIDS από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας, το Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών Γ. Γεννηματάς, το Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών ο Ευαγγελισμός, το Νοσοκομείο Αφροδισίων & Δερματικών Νόσων Ανδρέας Συγγρός, την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, το Μικροβιολογικό Εργαστήριο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης καθώς και της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Θετική Φωνή», υπό την προεδρεία του αν. καθηγητή χειρουργικής και Προέδρου του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. κ. Θεόφιλου Ρόζενμπεργκ. Θέμα της σύσκεψης ήταν «HIV/AIDS – Τα Κέντρα Αναφοράς εκπέμπουν σήμα κινδύνου.»

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με στόχο την ολιστική προσέγγιση των θεμάτων που αντιμετωπίζουν τα Κέντρα Αναφοράς AIDS. Αναγνωρίστηκε μια σειρά προβλημάτων όπως αυτό της έγκαιρης διάγνωσης εν μέρει λόγω έλλειψης αντιδραστηρίων, της υποστελέχωσης των μονάδων αλλά και της κάλυψης των νοσηλίων των ασθενών. Τονίστηκε ότι η διάγνωση και η έγκαιρη παρέμβαση είναι πρωτίστης σημασίας αλλά και ότι ένα μέρος του πληθυσμού παραμένει ακόμη αδιάγνωστο.

Προτεραιότητα του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. στο πλαίσιο της πρόληψης και προαγωγής της δημόσιας υγείας όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο αν. καθηγητής χειρουργικής και Πρόεδρος του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. κ. Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ είναι να βρεθεί κοντά στους ασθενείς, να ανατάξει την εικόνα του που έχει αμαυρωθεί από άστοχες ενέργειες των Διοικήσεων του παρελθόντος και να ενισχύσει τη συνεργασία του με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Από το Γραφείο Τύπου
210.5212034-035