ΚΕΕΛΠΝΟ

Πρόγραμμα προστασίας ανηλίκων στο πλαίσιο της προσφυγικής κρίσης – Τελετή Λήξης

|
16.04.2018

Το Πρόγραμμα Προστασίας Ανηλίκων στο πλαίσιο της προσφυγικής και μεταναστευτικής κρίσης στην Ευρώπη «Protecting children in the context of the refugee and migrant crisis in Europe» χρηματοδοτήθηκε από τη Γενική Διεύθυνση DG JUSTICE της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και υλοποιήθηκε από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ), σε συνεργασία με τη UNICEF, την UNHCR, τη ΜΚΟ Save the Children και το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Το πρόγραμμα που έλαβε χώρα στην Ιταλία, τη Βουλγαρία, τη Σλοβενία, την Κροατία, την Ουγγαρία και την Αυστρία ολοκλήρωσε τις δράσεις του.

Για την ολοκλήρωση του προγράμματος οργανώθηκε εκδήλωση λήξης την Παρασκευή 13 Απριλίου 2018, στα κεντρικά γραφεία του ΔΟΜ στον Άλιμο.

Στόχοι του προγράμματος αποτέλεσαν:

  • Η πρόληψη της βίας κατά των παιδιών
  • Η υποστήριξη και η ενδυνάμωση ολοκληρωμένων συστημάτων προστασίας των παιδιών
  • Η ανάπτυξη ικανοτήτων και η εκπαίδευση επαγγελματιών υγείας της πρώτης γραμμής
  • Η συλλογή επικαιροποιημένων δεδομένων για τον έλεγχο της κατάστασης των παιδιών-προσφύγων στο πλαίσιο ενός κοινού δικτύου πληροφοριών που μοιράζονται

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των οργανώσεων που συμμετείχαν, του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, της Επιτροπής παρακολούθησης της συμφωνίας ΕΕ –Τουρκίας. Το ΚΕΕΛΠΝΟ εκπροσώπησε η κυρία Μπότση, υπεύθυνη του Γραφείου Μετακινούμενων πληθυσμών.

Το πρόγραμμα έχει επίσης δημιουργήσει υλικό για τα παιδιά και τα δικαιώματά τους σε πολλές γλώσσες:
https://greece.iom.int/sites/default/files/iom-leafl_GR-GR-1221web_2.pdf

image_print