ΚΕΕΛΠΝΟ

Πρόσφυγες και ναρκωτικά: ανάγκες, πρακτικές και κίνδυνοι

|
01.11.2017

Το Γραφείο της Εθνικής Συντονίστριας για τα Ναρκωτικά και η ομάδα Pompidou διοργάνωσαν στην Αθήνα, υπό την αιγίδα του Συμβουλίου της Ευρώπης, τη 12η συνάντηση της ομάδας EXASS Net με θέμα: «Πρόσφυγες και ναρκωτικά: εκτιμώμενες ανάγκες, υποστηρικτικές πρακτικές και αποφυγή κινδύνων».

Η συνάντηση ήταν χωρισμένη σε τρεις θεματικές ενότητες:

Στην πρώτη ενότητα που ήταν αφιερωμένη στις ευρωπαϊκές πολιτικές που ακολουθούνται στον εν λόγω τομέα, ο αντιπρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, Άγης Τερζίδης, παρουσίασε την κατάσταση του προσφυγικού στην Ελλάδα καθώς και τις δράσεις που υλοποιούνται στο πλαίσιο του προγράμματος PHILOS, τόσο στην ηπειρωτική Ελλάδα όσο και στα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης που λειτουργούν στα νησιά.

Στην δεύτερη ενότητα, η οποία συντονίστηκε από την επιστημονική υπεύθυνη του PHILOS, Χρύσα Μπότση, εκπρόσωποι της Ελληνικής Αστυνομίας και φορέων που δραστηριοποιούνται στον τομέα των εξαρτήσεων αναφέρθηκαν στο θεσμικό πλαίσιο που ισχύει στην Ελλάδα, με την τρίτη θεματική ενότητα να είναι αφιερωμένη στις πρωτοβουλίες που υλοποιούν οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών.

Τη συνάντηση χαιρέτισε ο Υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μπαλάφας, και εκπρόσωποι της ομάδας Pompidou και του Υπουργείου Εξωτερικών, αντίστοιχα.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ συνέβαλε ουσιαστικά στην επιτυχή διοργάνωση της εκδήλωσης όπου συμμετείχαν πλήθος ειδικών στις εξαρτησιογόνες ουσίες αλλά και εκπρόσωποι αρχών ασφαλείας από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες.

image_print