ΚΕΕΛΠΝΟ

Στην Αθήνα η συντακτική ομάδα του Περιοδικού Eurosurveillance (ECDC)

|
19.10.2017


Αθήνα 16 Οκτωβρίου 2017


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Στην Αθήνα η συντακτική ομάδα του Περιοδικού Eurosurveillance (ECDC)

Στη χώρα μας πραγματοποίησε την ετήσια συνάντησή της η συντακτική ομάδα του επιστημονικού περιοδικού Eurosurveillance (ECDC), μετά από σχετική πρωτοβουλία και πρόσκληση του Προέδρου ΚΕΕΛΠΝΟ, Αν.Καθ. Χειρουργικής Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεόφιλου Ρόζενμπεργκ, προς τη Διευθύντρια του ECDC Dr Andrea Ammon.
Ο κ.Ρόζενμπεργκ υποδέχθηκε την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου στο κτήριο της κεντρικής υπηρεσίας του ΚΕΕΛΠΝΟ, την αρχισυντάκτη , Dr Ines Steffens , η οποία ενημέρωσε το επιστημονικό προσωπικό για το έργο του online περιοδικού, το οποίο είναι αφιερωμένο στην επιδημιολογία, την επιτήρηση, την πρόληψη και τον έλεγχο των μεταδοτικών νοσημάτων.
Στην παρουσίαση περιγράφηκε μεταξύ άλλων και η νέα διαδραστική ιστοσελίδα Eurosurveillance.org, που ενεργοποιήθηκε στις 25 Σεπτεμβρίου. Μέσω δωρεάν εγγραφής στην ιστοσελίδα, χρήστες από το χώρο της Δημόσιας Υγείας , εντός και εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), μπορούν να γίνουν συνδρομητές και λαμβάνουν δωρεάν το περιοδικό σε εβδομαδιαία βάση.
Την Πέμπτη 5 και την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου, η συντακτική ομάδα του Eurosurveillance πραγματοποίησε την ετήσια συνάντησή της στην Αθήνα, όπου ο Πρόεδρος ΚΕΕΛΠΝΟ απεύθυνε χαιρετισμό, εκ μέρους του Δ.Σ. του Οργανισμού, προς τη συντακτική ομάδα, η οποία αποτελείται από εκπροσώπους των χωρών μελών της ΕΕ. Οι συμμετέχοντες είχαν επίσης την ευκαιρία να ενημερωθούν από τον κ. Τάκη Παναγιωτόπουλο, Καθηγητή της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας (ΕΣΔΥ) και επιστημονικό σύμβουλο ΚΕΕΛΠΝΟ, για το προσφυγικό/μεταναστευτικό ζήτημα στην Ελλάδα και ειδικότερα για το σύστημα επιδημιολογικής επιτήρησης που λειτουργεί από τον Μάιο του 2016 σε χώρους διαμονής προσφύγων/μεταναστών και το οποίο έχει τεκμηριώσει ότι μείζονα ζητήματα δημόσιας υγείας δεν έχουν εμφανιστεί.

Από το Γραφείο Τύπου & Επικοινωνίας
210.5212034-035

The Annual meeting of the Eurosurveillance Editorial Team was held in Athens


H Dr Steffens παρουσιάζει το έργο του online επιστημονικού περιοδικού Eurosurveillance στα στελέχη του ΚΕΕΛΠΝΟ.