ΚΕΕΛΠΝΟ

Συναντήσεις Προέδρου ΕΟΔΥ στην Κρήτη

|
13.05.2021

Αθήνα, 13-05-2021

Θέμα: ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΟΔΥ  ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

 

Το επικείμενο άνοιγμα του τουρισμού με την εφαρμογή, όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων ασφαλείας, ήταν στο επίκεντρο της ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 12 Μαΐου στο Δημαρχείο Χανίων, με τη συμμετοχή του Προέδρου του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, Παναγιώτη Αρκουμανέα και του Προέδρου του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Αλέξανδρου Βασιλικού.

Ο κ. Αρκουμανέας επισήμανε ότι η σύσκεψη επιβεβαίωσε την προεργασία που έχει γίνει για να ανοίξει ο τουρισμός τις προσεχείς ημέρες, με απόλυτη ασφάλεια. Παράλληλα τόνισε πως υπάρχει μια ύφεση στην δυναμική της πανδημίας, όμως παρόλα αυτά η μάχη με τον κορωνοϊό δεν έχει τελειώσει.

Το πρωί της Πέμπτης 13 Μαΐου ο κ. Αρκουμανέας με τον κ. Βασιλικό συναντήθηκαν, στη Λότζια, με τον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό, με αφορμή την έναρξη της τουριστικής περιόδου που είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 15 Μαΐου. Συμμετείχαν, επίσης, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Γιώργος Σισαμάκης, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Ρένα Παπαδάκη, ο Αντιπρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος Γιάννης Οικονόμου επικεφαλής των Κινητών Ομάδων του ΕΟΔΥ στο Ηράκλειο Παναγιώτης Μαματζάκης και η Γενική Γραμματέας του Δήμου Ηρακλείου Ευγενία Στυλιανού.

Συζητήθηκε η ευρύτερη υγειονομική εικόνα του Ηρακλείου ενόψει του «ανοίγματος» του τουρισμού καθώς και τα μέτρα που πρέπει να ακολουθηθούν για να κυλήσει η θερινή περίοδος ομαλά.  Ο κ. Αρκουμανέας, μάλιστα, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την πολύ καλή συνεργασία του ΕΟΔΥ με τον Δήμο Ηρακλείου, ειδικά όσον αφορά στην ανάπτυξη σταθερών σημείων ελέγχων-  rapid test.

Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με την συνάντηση του Προέδρου του ΕΟΔΥ, με τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη. Ο κ. Αρκουμανέας, μεταξύ άλλων, τόνισε την εξαιρετική συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης  και δήλωσε ότι «πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι αλλά και πολύ προσεκτικοί».

 

image_print

Πολυμέσα