ΚΕΕΛΠΝΟ

Συνάντηση για την αναπαραγωγική υγεία σε κρίση

|
09.11.2017

Η 17η ετήσια συνάντηση της διατομεακής ομάδας εργασίας για την αναπαραγωγική υγεία σε κρίση διοργανώνεται στις 8-10 Νοεμβρίου στην πρωτεύουσα.

Στην συνάντηση που εστιάζει σε θέματα σεξουαλικής και αναπαραγωγικής υγείας σε συνθήκες προσφυγικής κρίσης με τη συμμετοχή ειδικών από όλο τον κόσμο, θα διερευνηθούν οι πρακτικές και πολιτικές ασφαλούς διακοπής κύησης, αντισύλληψης αλλά και της υγείας μητέρας και νεογνού.

Τη συνάντηση χαιρέτισε ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Γιάννης Μπασκόζος, ο οποίος αναφέρθηκε στην εφαρμογή του ιατρικού πρωτοκόλλου για την έμφυλη βία που αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος PHILOS, καθώς και στην μεθοδολογία που ακολουθείται όσον αφορά στην εκπαίδευση των επαγγελματιών υγείας και στελεχών του PHILOS και άλλων ΜΚΟ που εργάζονται στα κέντρα προσφύγων και στις δομές υγείας. Επίσης, ιδιαίτερη μνεία έκανε στη συνεισφορά της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, του United Nations Population Fund και του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, στην επιτυχή διοργάνωση σειράς σεμιναρίων για το πρωτόκολλο αντιμετώπισης της έμφυλης βίας.

image_print

Πολυμέσα