ΚΕΕΛΠΝΟ

Συνάντηση με Επίτροπο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

|
06.07.2018

Συνάντηση με την Επίτροπο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης, Dunja Mijatovic, είχε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, στο πλαίσιο τετραήμερης επίσκεψης που πραγματοποίησε στη χώρα μας.

Στην συνάντηση όπου παρευρέθηκε εκ μέρους του PHILOS, ο Αντιπρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ και συντονιστής του προγράμματος, Άγης Τερζίδης, η Επίτροπος είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τα μέτρα που έχουν ληφθεί όσον αφορά στην υγειονομική φροντίδα των προσφύγων και των μεταναστών καθώς και τις δράσεις που έχουν υλοποιηθεί μέχρι σήμερα προκειμένου το προσφυγικό ζήτημα να μην μετατραπεί σε πρόβλημα δημόσιας υγείας.

Ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι μέσω του PHILOS προσελήφθησαν περίπου 700 άτομα που προσφέρουν υπηρεσίες υγείας στους καταυλισμούς και τις όμορες δημόσιες δομές. Τόνισε ότι με τη λήξη των συμβάσεων τον προσεχή Αύγουστο, θα υπάρξει σημαντική ενίσχυση του υγειονομικού προσωπικού των δομών αυτών και χρηματοδότηση από εθνικούς πόρους. Αυτή η αύξηση προσωπικού θα δώσει τη δυνατότητα μίας ακόμα πιο στοχευμένης προσέγγισης των προβλημάτων υγείας των προσφύγων που θα αφορά την καλύτερη αντιμετώπιση των χρονίως πασχόντων, των ψυχικά ασθενών, των ΑμΕΑ, των θυμάτων βίας και βασανιστηρίων, των παιδιών, των εγκύων, κτλ.

image_print

Πολυμέσα