ΚΕΕΛΠΝΟ

Συνεχίζονται τα εκπαιδευτικά σεμινάρια για την έμφυλη βία και το trafficking

|
06.06.2017

Εκπαιδευτικό σεμινάριο για την έμφυλη βία και το trafficking πραγματοποιήθηκε στις 30 – 31 Μαΐου στο νησί της Λέσβου. Η εν λόγω εκδήλωση αποτελεί συνέχεια ανάλογων σεμιναρίων που πραγματοποιήθηκαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και αναμένεται να πραγματοποιηθούν σε όλη την χώρα.

Τα εκπαιδευτικά σεμινάρια απευθύνονται σε επαγγελματίες υγείας που εργάζονται σε κέντρα φιλοξενίας, υπηρεσίες πρώτης υποδοχής και νοσοκομεία, καθώς και σε στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος.

Στο πλαίσιο των σεμιναρίων παρουσιάζονται οι βασικές νομικές και ψυχοκοινωνικές έννοιες για την έμφυλη βία και το trafficking. Επίσης, γίνεται εκτενής παρουσίαση του πρωτοκόλλου ιατρικής αντιμετώπισης που αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος PHILOS καθώς και του πρωτοκόλλου συνεργασίας που έχουν υπογράψει οι δύο φορείς με τη ΓΓΙ για τη διαχείριση γυναικών θυμάτων έμφυλης βίας.

Στα σεμινάρια συμμετέχουν ως εκπαιδεύτριες, η κα. Μάχη Λαζαρίδη απο τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (Δ.Ο.Μ.), η κα. Χρύσα Μπότση απο το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ και εκπρόσωπος της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων (Γ.Γ.Ι.).

image_print