ΚΕΕΛΠΝΟ

To PHILOS στη διεθνή διημερίδα για τον ΔΥΚ

|
12.06.2018

Ανώτατα στελέχη του PHILOS συμμετείχαν στη διεθνή διημερίδα με θέμα «Καλές Πρακτικές για την Εφαρμογή του Διεθνούς Υγειονομικού Κανονισμού στην ΕΕ» που διοργάνωσε το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) στην Αθήνα στις 7-8 Ιουνίου, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τον Εκτελεστικό Οργανισμό Καταναλωτών Υγείας, Γεωργίας και Τροφίμων (CHAFEA) και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας.

Ο Αντιπρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, Άγης Τερζίδης, συμμετείχε στην πέμπτη συνεδρία που ήταν αφιερωμένη στη μετανάστευση και στη δημόσια υγεία. Ο κ. Τερζίδης παρουσίασε τη γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στην χώρα μας όσον αφορά τις μεταναστευτικές ροές ενώ αναφέρθηκε εκτενώς στα προγράμματα CARE and PHILOS που εστιάζουν στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.

Η επιστημονική υπεύθυνη του PHILOS, Χρυσούλα Μπότση, αναφέρθηκε στις σημαντικότερες πρωτοβουλίες που έχουν γίνει έως τώρα στην χώρα μας όσον αφορά στην πρόληψη και προαγωγή της μεταναστευτικής υγείας καθώς και στην αξιολόγηση πιθανών κινδύνων που προκύπτουν για τη δημόσια υγεία απο τη μετακίνηση μεγάλου αριθμού ατόμων.

Ο Διεθνής Υγειονομικός Κανονισμός (ΔΥΚ) είναι το βασικό νομοθετικό πλαίσιο σύμφωνα με το οποίο καθορίζονται οι προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούνται από τα κράτη προκειμένου να αναγνωρίζονται έγκαιρα και να αντιμετωπίζονται άμεσα απειλές για τη δημόσια υγεία.

image_print

Πολυμέσα