Επίσκεψη της Διευθύντριας του ECDC στο ΚΕΕΛΠΝΟ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Αθήνα, 24 Νοεμβρίου 2017


Θέμα: «Επίσκεψη της Διευθύντριας του ECDC στο ΚΕΕΛΠΝΟ»

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 24 Νοεμβρίου, επίσκεψη της Διευθύντριας του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC), Dr. Andrea Ammon, στα γραφεία του ΚΕΕΛΠΝΟ στο Μαρούσι. Την Dr. Ammon υποδέχτηκε στο ΚΕΕΛΠΝΟ ο Πρόεδρος του Οργανισμού, αν. Καθηγητής Χειρουργικής κ. Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης παρουσιάστηκαν από το επιστημονικό προσωπικό θέματα που αφορούν στην μικροβιακή αντοχή, στο προσφυγικό, στην εποχική γρίπη, στα νοσήματα που μεταδίδονται με διαβιβαστές, στα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και στη φυματίωση. Στη συνέχεια η Dr. Ammon επισκέφτηκε τον Υπουργό Υγείας, κ. Ανδρέα Ξανθό, συνοδευόμενη από τον Αντιπρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ, κ. Άγη Τερζίδη και από επιστημονικά στελέχη του Οργανισμού.
Το ECDC είναι ο ανεξάρτητος ευρωπαϊκός οργανισμός για την αντιμετώπιση και πρόληψη των μεταδοτικών νοσημάτων που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στον οποίο συμμετέχουν όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Το Κέντρο επίσης, υποστηρίζει και πλαισιώνει επιστημονικά τις δράσεις δημόσιας υγείας των κρατών μελών, αξιοποιώντας ταυτόχρονα τη συμβολή τους καθώς και το επιστημονικό τους δυναμικό. Η Ελλάδα έχει μακρόχρονη και αποδοτική συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Κέντρο.

Από το Γραφείο Τύπου & Επικοινωνίας
2105212034-035