ΚΕΕΛΠΝΟ

Ανακοίνωση Διοργάνωσης WORKSHOP «RISK & CRISIS COMMUNICATION»

|
10.10.2022

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας διοργανώνει θεματικό Workshop «Risk and Crisis Communication», σε εθνικό επίπεδο, , τη Δευτέρα 17 και Τρίτη 18 Οκτωβρίου  2022, στο THE GOLDEN AGE HOTEL, στην Αθήνα, υπό την Ευρωπαϊκή Κοινή Δράση “TERROR” (Strengthen Health Preparedness and Response to Biological and Chemical Terror Attacks in the EU). Η Κοινή Δράση στοχεύει στην ενίσχυση της αντιμετώπισης και διαχείρισης κρίσεων στον τομέα της Υγείας, αναφορικά με Απειλές Ηθελημένης Απελευθέρωσης από Βιολογικούς και Χημικούς Παράγοντες (περιστατικά Βιοτρομοκρατίας).

Η Συνάντηση Εργασίας πραγματοποιείται στο πλαίσιο των υποχρεώσεων του ΕΟΔΥ που διαχειρίζεται το Πακέτο Εργασίας 7 (WP7) του “TERROR”, με στόχο την επικοινωνιακή διαχείριση έκτακτων υγειονομικών κρίσεων, την αύξηση του επιπέδου της ετοιμότητας των Υπηρεσιών Υγείας, την εκπαίδευση των επαγγελματιών των Φορέων που διαχειρίζονται τέτοια συμβάντα, καθώς και την ενίσχυση της Διατομεακής συνεργασίας με άλλους εμπλεκόμενους Φορείς. Σε έκτακτες καταστάσεις που αφορούν στην Δημόσια Υγεία, οι αρμόδιοι φορείς καλούνται να δράσουν άμεσα, συντονισμένα και αποτελεσματικά προκειμένου να αντιμετωπισθεί και να ελεγχθεί το συμβάν. Απαραίτητη θεωρείται η γνώση, η κοινή εκπαίδευση καθώς και η δυνατότητα εφαρμογής των κατάλληλων πρακτικών διαχείρισης από τους αρμόδιους φορείς.

Η ανάπτυξη κοινών διαύλων επικοινωνίας και διαχείρισης συμβάντων από ηθελημένη απελευθέρωση Β/Χ παραγόντων, θα συμβάλλει ουσιαστικά στην ενίσχυση του επιπέδου ετοιμότητας σε Εθνικό και Ευρωπαϊκό Επίπεδο.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε  τον επίσημο σύνδεσμο του προγράμματος Home page – JA TERROR