ΚΕΕΛΠΝΟ

Δημιουργία δικτύου νοσηλευτών για τη λήψη δειγμάτων βιολογικού υλικού και νοσηλευτική βοήθεια στα ύποπτα κρούσματα Κορωνοϊού κατ΄οίκον

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) στο πλαίσιο πρόληψης και προστασίας της δημόσιας υγείας λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τον περιορισμό της διάδοσης του Κορωνοϊού (COVID-19) και σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, υλοποιούν το πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2014-2020 «Δημιουργία δικτύου νοσηλευτών για τη λήψη δειγμάτων βιολογικού υλικού και νοσηλευτική βοήθεια στα ύποπτα κρούσματα Κορωνοϊού κατ΄οίκον» με κωδικό ΟΠΣ 5061257. Το πρόγραμμα είναι χρηματοδοτούμενο από το Ε.Π. «Μεταρρύθμιση Δημοσίου Τομέα» και περιλαμβάνει την  σύσταση και συγκρότηση 500 Κινητών Ομάδων Υγείας (Κ.Ομ.Υ.) σε όλη τη νησιωτική και Ηπειρωτική Χώρα.

Οι Κ.Ομ.Υ. θα λαμβάνουν δείγμα βιολογικού υλικού από πιθανά κρούσματα Κορωνοϊού, στοχεύοντας μεταξύ άλλων σε δομές φροντίδας ηλικιωμένων και ατόμων με ειδικές ανάγκες, νοσηλευτικές μονάδες με χρονίως πάσχοντες, ψυχιατρικές κλινικές, κέντρα αιμοκάθαρσης, δομές προσφύγων και μεταναστών καθώς και σε ασθενείς με συμβατή συμπτωματολογία. Με τον τρόπο αυτό, αποτρέπεται η επιβάρυνση των δομών του Εθνικού Συστήματος Υγείας και η συνακόλουθη εξάπλωση του ιού, θωρακίζοντας τη Δημόσια Υγεία.

 

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Πολυμέσα