ΚΕΕΛΠΝΟ

Επιστημονική Ημερίδα: “Δερματοπάθειες σε συνθήκες συγχρωτισμού – Μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης”

|
24.01.2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 24 Ιανουαρίου 2018

Θέμα: «Επιστημονική Ημερίδα: Δερματοπάθειες σε συνθήκες συγχρωτισμού – Μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης»
Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), στο πλαίσιο σχετικών δράσεών του για την προστασία της Δημόσιας Υγείας και των σχετικών πρωτοβουλιών του σε σχέση με το μεταναστευτικό-προσφυγικό, διοργάνωσε επιστημονική ημερίδα με θέμα: «Δερματοπάθειες σε συνθήκες συγχρωτισμού – Μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης». Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Α’ Πανεπιστημιακή Κλινική ΕΚΠΑ Νοσοκομείο «Ανδρέας Συγγρός» και το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο, στο αμφιθέατρο της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, σήμερα 24 Ιανουαρίου 2018.

Την ημερίδα χαιρέτησε ο Πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, αν. καθηγητής χειρουργικής κ. Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ. Στη συνέχεια ακολούθησαν εξειδικευμένες ομιλίες για το θέμα από τον κ. Ευάγγελο Δασκαλάκη, Δερματολόγο-Αφροδισιολόγο Διευθυντή ΕΣΥ του Νοσοκομείου «Ανδρέας Συγγρός», την κ. Δανάη Περβανίδου, Ιατρό ΚΕΕΛΠΝΟ και τον κ. Γεώργιο Κολιόπουλο, Γεωπόνο-Εντομολόγο από το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας τονίστηκε η ανάγκη εγρήγορσης από όλους τους φορείς που δραστηριοποιούνται σε χώρους όπου διαμένουν ευπαθείς ομάδες προκειμένου να επιτευχθεί η ικανοποιητική αντιμετώπιση και πρόληψη της εξάπλωσης δερματοπαθειών ιδίως σε χώρους συγχρωτισμού. Επίσης, πραγματοποιήθηκε διαδραστικό εργαστήριο όπου συζητήθηκαν και αναλύθηκαν τα μέτρα που πρέπει να εφαρμόζονται μετά την καταγραφή κρουσμάτων καθώς και τα πιθανά προβλήματα που ενδέχεται να παρουσιαστούν στο πεδίο και τους πιθανούς τρόπους επίλυσής τους.


Από το Γραφείο Τύπου & Επικοινωνίας
2105212034-035
Στη φωτογραφία διακρίνονται: ο Πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, αν. καθηγητής χειρουργικής κ. Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ, ο κ. Γεώργιος Κολιόπουλος, Γεωπόνος-Εντομολόγος από το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο, ο κ. Ευάγγελος Δασκαλάκης, Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος Διευθυντής ΕΣΥ του Νοσοκομείου «Ανδρέας Συγγρός» και η κ. Δανάη Περβανίδου, Ιατρός ΚΕΕΛΠΝΟ.