9:30 – 10:30 | Καλωσόρισμα – Χαιρετισμοί |
10:30 – 10:50 | “Παρουσίαση Δικτύου Εργαστηρίων Δημόσιας Υγείας” Ε. Χατζηπασχάλη, Αν.Δ/ντρια ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ |
10:50 – 11:10 | “Νομοθεσία Ποιότητας Νερών” Β. Καραούλη, Προϊστ/νη Δ/νσης Υγειον/κής Μηχανικής και Υγιεινής Περιβάλλοντος Υ.Υ.Κ.Α |
11:10 – 11:30 | “Επίσημος Έλεγχος των Τροφίμων – Δειγματοληψία – Ανάλυση” Δρ. Κων. Μπαρμπέρης, Προϊστ/νος Δ/νσης Εργαστηρίων Ελέγχου Ε.Φ.Ε.Τ |
11:30 – 11:50 | “Παρουσίαση συχνότερων οιροτύπων σαλμονελλών σε εγχώρια τρόφιμα ζωϊκής προέλευσης” Μαρία Πασιώτου, Προϊστ/νη Εθν.Εργαστηρίου Αναφοράς Σαλμονελλών και Μικροβιακών Αντοχών Υπ.Αγροτικής Ανάπτυξης |
11:50 – 12:15 | “Το Εργαστήριο στο Υγειονομικό Έλεγχο” Δρ. Ε. Βελονάκης, Τεχν. Υπεύθυνος Κ.Ε.Δ.Υ. |
12:15 – 12:30 | Συζήτηση |
12:30 – 12:50 | “Καλλικράτης & Ανάπτυξη Υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας στην Περιφέρεια” Ε. Πασβούρης, Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Εποπτών Δημόσιας Υγείας Υ.Υ.Κ.Α. |
12:50 – 13:15 | Επίσκεψη στο χώρο |
13:15 – 14:00 | Ελαφρύ γεύμα |
14:00 – 14:25 | “Πόσιμο νερό Νοσοκομείων, Αιτία νοσοκομειακών λοιμώξεων” Κεντρικό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας |
14:25 – 14:40 | Συζήτηση |
14:40 – 15:05 | “Εργαστηριακή Διερεύνηση Ενδονοσοκομειακής Συρροής Κρουσμάτων (cluster) Νόσου των Λεγεωναρίων” Π.Ε.Δ.Υ. Θεσσαλίας |
15:05 – 15:20 | Συζήτηση |
15:20 – 15:45 | “Ο Ρόλος του Εργαστηρίου Δημόσιας Υγείας στην Επιτήρηση: α) Ζωονόσων που μεταδίδονται με Αρθρόποδα β) Λεγεωνελλώσεων” Π.Ε.Δ.Υ. Κρήτης |
15:45 – 16:00 | Συζήτηση |
16:00 – 16:25 | “Παρακολούθηση Ποιότητας, Μικροβιολογικών Παραμέτρων Ποιότητας Νερού σε Υγειονομικές Μονάδες” Π.Ε.Δ.Υ. Αν. Μακεδονίας – Θράκης |
16:25 – 16:40 | Συζήτηση |
16:40 – 17:00 | Συμπεράσματα, Κλείσιμο Α. Βατόπουλος, Επιστ. Υπεύθ. Κ.Ε.Δ.Υ |