Ο επισκέπτης υγείας στις σύγχρονες προκλήσεις υγείας

Αθήνα, 31 Μαΐου 2017

Σε ημερίδα που διοργάνωσε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Επισκεπτών Υγείας (Π.Σ.Ε.Υ.) στις 27 Μαΐου 2017 στην Καλαμάτα συμμετείχαν στελέχη του προγράμματος PHILOS.

Η εκδήλωση που είχε ως στόχο την ανάδειξη του ρόλου του επισκέπτη υγείας στις σύγχρονες προκλήσεις υγείας, περιελάμβανε εισηγήσεις και συναντήσεις εργασίας για την ανταλλαγή απόψεων και την καταγραφή των προβλημάτων που αντιμετωπίζει.

Εκ μέρους του PHILOS, η επιστημονική υπεύθυνη του προγράμματος Χρύσα Μπότση συμμετείχε στην ενότητα «Διαπολιτισμική υγεία και κοινότητα» όπου ανέπτυξε το θέμα: «Η υγεία των μεταναστών υπό το πρίσμα της Δημόσιας Υγείας-μετανάστευση και λοιμώδη νοσήματα».

Στην εισήγησή της, παρουσίασε επιδημιολογικά δεδομένα του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. και του προγράμματος PHILOS ενώ συζήτησε με τους συμμετέχοντες τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει το Εθνικό Σύστημα Υγείας αναφορικά με το προσφυγικό ζήτημα.

Στην ίδια ενότητα, ο κοινωνιολόγος υγείας του Οργανισμού, Παναγιώτης Δαμάσκος παρουσίασε τους ορισμούς και τις έννοιες της διαπολιτισμικής υγείας.

Οι επισκέπτες υγείας τόνισαν τη διάθεσή τους να συνεργασθούν με το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ για την καλύτερη αντιμετώπιση των ζητημάτων δημόσιας υγείας που θέτει η παρουσία του προσφυγικού πληθυσμού στην χώρα μας.