ΚΕΕΛΠΝΟ

Οδηγίες για Ιδρύματα Χρονίως Πασχόντων και Μονάδες Φιλοξενίας Ηλικιωμένων

|
24.03.2020

Στους χώρους φιλοξενίας χρονίως πασχόντων όπως και στις δομές κοινωνικής πρόνοιας, φιλοξενούνται/νοσηλεύονται ηλικιωμένοι ασθενείς καθώς και άτομα οποιασδήποτε ηλικίας με χρόνια υποκείμενα νοσήματα (π.χ. σακχαρώδη διαβήτη, καρδιαγγειακά και χρόνια αναπνευστικά νοσήματα, ανοσοκαταστολή), που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου για εμφάνιση σοβαρής νόσου και επιπλοκών από λοίμωξη Covid-19.

Οι χώροι παροχής υπηρεσιών υγείας χρονίως πασχόντων αποτελούν χώρους με υψηλό κίνδυνο μετάδοσης και διασποράς λοίμωξης από νέο κορωνοϊό Covid-19 και κατά συνέπεια κρίνεται αναγκαία η συστηματική εφαρμογή προφυλάξεων που αποσκοπούν στην έγκαιρη ανίχνευση και αποτροπή διασποράς όχι μόνο του νέου κορωνοϊού SARS-CoV-2 αλλά και άλλων αναπνευστικών παθογόνων συμπεριλαμβανομένου του ιού της γρίπης. Τα μέτρα αυτά αφορούν όχι μόνο τους διαβιούντες στους χώρους αυτούς αλλά και στους επισκέπτες και τους εργαζόμενους.

 

Ιατρονοσηλευτικό προσωπικό/Εργαζόμενοι/Εξωτερικοί συνεργάτες

 

Επισκέπτες

 

Σήμανση στην είσοδο της μονάδας νοσηλείας/φιλοξενίας σχετική με την ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΡΙΟΥ

Το επισκεπτήριο επιτρέπεται μόνο στην περίπτωση ασθενούς/φιλοξενούμενου σε προθανάτια κατάσταση και αυστηρά από ένα άτομο για ανθρωπιστικούς λόγους.

Σε αυτή την περίπτωση οι επισκέπτες πρέπει:

Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις οι συγγενείς ενημερώνονται για την πορεία της υγείας των ασθενών/φιλοξενούμενων μέσω τηλεφώνου, ηλεκτρονικού μηνύματος, sms κλπ

 

Φιλοξενούμενοι/νοσηλευόμενοι

 

Διοικητική υποστήριξη/αρμοδιότητες

 

 

ΑΜΕΣΗ δήλωση ύποπτων ή επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στον ΕΟΔΥ είτε αυτά αφορούν σε ασθενή είτε σε επαγγελματία υγείας ή άλλο προσωπικό.

image_print