ΚΕΕΛΠΝΟ

Ψήφισμα Διοικητικού Συμβουλίου ΕΟΔΥ

|
30.08.2019

Την διαμαρτυρία και τη δυσαρέσκεια εκφράζουν με ψήφισμά τους, ο Αντιπρόεδρος του  Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ) εκτελών χρέη Προέδρου του φορέα και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για δημοσιεύματα – εις βάρος τους – εκ μέρους μερίδας ΜΜΕ , τα οποία δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, διαστρεβλώνουν την αλήθεια και διαμορφώνουν συκοφαντικό υπόβαθρο.

Το ψήφισμα της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΟΔΥ έχει ως εξής:

Ο Αντιπρόεδρος του  Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας -ΕΟΔΥ- (πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ) εκτελών χρέη Προέδρου του φορέα, καθώς επίσης και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου εξακολουθούμε να παραμένουμε στον θεσμικό ρόλο μας, έως την αντικατάστασή μας, υπηρετούντες το Δημόσιο Συμφέρον και την Δημόσια Υγεία με το ίδιο αίσθημα υπευθυνότητας και αξιοπιστίας, όπως ακριβώς επιδείξαμε και το προηγούμενο διάστημα.

Για όλους/ες  εμάς σημασία έχει  η συνέπεια του ρόλου και του έργου μας με αποδέκτες όλους τους πολίτες ανεξάρτητα από το ιδεολογικό τους πρόσημο.

Συνεπώς, η προσπάθεια απαξίωσης και κατασυκοφάντησής ενός εκάστου/ης από εμάς  μέσω δημοσιευμάτων, δεν μας αποπροσανατολίζει.

Το λυπηρό όμως είναι, ότι όλα τα συκοφαντικά,  συμπαρασύρουν και απαξιώνουν  συλλήβδην την  διοικητική λειτουργία του φορέα, η οποία συντελείται με συνεπείς, έντιμους εργαζόμενους, οι οποίοι υπερβάλλουν εαυτούς, προκειμένου να ανταποκριθούν στις δύσκολες  υποχρεώσεις τους, και μάλιστα στο εξαιρετικά ευαίσθητο κομμάτι του φορέα, δηλαδή στην διαχείριση της προσφυγικής κρίσης. Όλοι/ες εμείς έχουμε την υποχρέωση να υπερασπισθούμε τόσο την αξιοπρέπειά μας όσο και αυτούς τους εργαζόμενους οι οποίοι με αναφορά στην συνείδησή τους και στην εντιμότητά τους και μόνο σ’ αυτά, διεκπεραίωσαν και διεκπεραιώνουν τα δύσκολα προγράμματα PHILOS- διαχείριση προσφυγικής κρίσης.

Επισημαίνουμε – ρητά επιφυλασσόμενοι για κάθε νόμιμο δικαίωμά μας – ότι η παρούσα ομόφωνη Απόφασή – Διαμαρτυρία δεν αποτελεί αφορμή ή άλλοθι για συνέχιση “διαλόγου”,τον οποίο δεν πρόκειται να κάνουμε με μερίδα ΜΜΕ.

 

Δ.Σ ΕΟΔΥ