Συναντήσεις στελεχών του PHILOS με εκπροσώπους φορέων που δραστηριοποιούνται στα κέντρα φιλοξενίας

Αθήνα, 17 Μαρτίου 2017

Σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους φορέων και οργανισμών που εμπλέκονται άμεσα με την παροχή υγειονομικών υπηρεσιών προς τους πρόσφυγες και μετανάστες που διαμένουν στα κέντρα φιλοξενίας, πραγματοποίησε ομάδα του προγράμματος PHILOS στις 13-15 Μαρτίου.

Πιο συγκεκριμένα, επιστημονικό και υγειονομικό προσωπικό του Οργανισμού πραγματοποίησαν ευρεία σύσκεψη με διοικητές της 3ης και 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας καθώς και με διευθυντικά στελέχη νοσοκομείων και κέντρων υγείας που βρίσκονται πλησίον δομών που φιλοξενούν πρόσφυγες – μετανάστες. Θέμα της συνάντησης ήταν η περαιτέρω υλοποίηση του σχεδίου δράσης του προγράμματος, πρακτικά ζητήματα αλλά και τυχόν ελλείψεις που παρατηρούνται.

Στις 13 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε στη συμπρωτεύουσα συνάντηση με εργαζόμενους του Οργανισμού στο ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. Θεσσαλονίκης καθώς και με εκπροσώπους Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στα κέντρα φιλοξενίας του νομού. Επίσης, συζητήθηκε η ένταξη του υγειονομικού προσωπικού του PHILOS στις ήδη υπάρχουσες δομές προκειμένου να υπάρξει καλύτερος συντονισμός και βελτίωση των παρεχόμενων υγειονομικών υπηρεσιών.

Επιπλέον, στελέχη του PHILOS επισκέφτηκαν τα κέντρα φιλοξενίας που βρίσκονται στο Βαγιοχώρι, στα Λαγκαδίκια και στο πρώην εργοστάσιο της «Σόφτεξ» στα Διαβατά Θεσσαλονίκης. Ακολούθησε συζήτηση με τους υπευθύνους των κέντρων φιλοξενίας καθώς και με στελέχη ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στις εν λόγω δομές.

Την επόμενη ημέρα πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα σύσκεψη με τους Διοικητές και Υποδιοικητές της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας και ακολούθησε επίσκεψη στο κέντρο φιλοξενίας που δημιουργήθηκε πρόσφατα στο Κουτσόχερο, Τα στελέχη του PHILOS ολοκλήρωσαν τον κύκλο των συναντήσεων τους, πραγματοποιώντας επίσκεψη στο κέντρο φιλοξενίας που έχει δημιουργηθεί στα Οινόφυτα Βοιωτίας.