Το όραμα που κατευθύνει την ανάπτυξη του δικτύου του Κεντρικού και των Περιφερειακών Εργαστηρίων Δημόσιας Υγείας, είναι η δημιουργία ενός σύγχρονου και επιστημονικά άρτιου μηχανισμού για την προάσπιση και την προστασία της υγείας των Ελλήνων, που θα υποστηρίζει την Εθνική Στρατηγική για τη Δημόσια Υγεία και την εν γένει εθνική πολιτική υγείας, βασισμένου στα πλέον σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα και εναρμονισμένου με τις αρχές και το πλαίσιο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη Δημόσια Υγεία.
Στόχος
Το Δίκτυο των Εργαστηρίων Δημόσιας Υγείας, έχει σαν στόχο την ανάπτυξη και οργάνωση ενός εργαστηριακού δικτύου, που θα εξασφαλίζει σε όλη τη χώρα, την επαγρύπνηση και επιτήρηση της Δημόσιας Υγείας από κάθε κίνδυνο και απειλή, την υπεύθυνη πληροφόρηση της πολιτείας, καθώς και την προάσπιση και προαγωγή της ποιότητας ζωής των πολιτών.
Βασικό πλαίσιο δραστηριοτήτων και λειτουργιών ΚΕΔΥ – ΠΕΔΥ
ΚΕΔΥ
Η συντήρηση, διακίνηση, διάθεση προς όλες τις υγειονομικές υπηρεσίες της χώρας εμβολίων, ορών και συναφών βιολογικών προϊόντων – ΚΕΔΥ
Ο συντονισμός, η εποπτεία και ο έλεγχος των Περιφερειακών Εργαστηρίων Δημόσιας Υγείας
Η λειτουργία του Κέντρου Αναφοράς AIDS Νοτίου Ελλάδας (από Σεπτέμβριο 2012)
ΚΕΔΥ – ΠΕΔΥ
Ο έλεγχος, η εποπτεία, η διάγνωση, η πρόληψη και η λύση σημαντικών υγειονομικών και επιδημιολογικών προβλημάτων της χώρας με μικροβιολογικούς ελέγχους των ποσίμων και εμφιαλωμένων νερών, νερών αναψυχής, τροφίμων, ποτών, βιολογικών προϊόντων και περιβαλλοντικών παραγόντων.
Η επιδημιολογική επιτήρηση της υγείας των πολιτών.
Η ερευνητική δραστηριότητα.
Η εκπαίδευση προσωπικού στον τομέα της Δημόσιας Υγείας.
Η οργάνωση συνεργασίας και επικοινωνίας των υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας, οι Στρατηγικές Συμμαχίες με την κοινωνία και Φορείς.
Δράσεις Δικτύου (ΚΕΔΥ – ΠΕΔΥ)
To Δίκτυο Εργαστηρίων Δημόσιας Υγείας (ΔΕΔΥ), δηλαδή το Κεντρικό και τα Περιφερειακά Εργαστήρια εντείνουν διαρκώς τις δραστηριότητές τους, διαδραματίζοντας έναν ολοένα και πιο σημαντικό ρόλο στην προστασία της Δημόσιας Υγείας στην Ελλάδα. Στη συνέχεια μπορείτε να δείτε τον απολογισμό των δράσεων του Δικτύου για τα αμέσως προηγούμενα έτη.
Οι προσπάθειες για τον εκσυγχρονισμό και περαιτέρω ενίσχυση του Δικτύου συνεχίζονται καθημερινά.
Προσβασιμότητα στον Ιστό (Web Accessibility) σημαίνει ότι άτομα με όλες τις ικανότητες αλλά και άτομα με αναπηρία μπορούν να αντιλαμβάνονται, να κατανοούν, να περιηγούνται και να αλληλεπιδρούν με το διαδικτυακό περιεχόμενο.
Προσβασιμότητα στην ιστοσελίδα του ΕΟΔΥ σημαίνει πως όλοι οι πολίτες αντιμετωπίζονται με σεβασμό και ισότητα.
Λειτουργίες / δυνατότητες:
Πλοήγηση μέσω πληκτρολογίου, χρησιμοποιώντας το πλήκτρο Tab (Shift + Tab αντίστοιχα για πλοήγηση προς τα πίσω)
Παροχή skiplinks για άμεση μετάβαση στα βασικά στοιχεία της ιστοσελίδας:
Άλμα στο περιεχόμενο (Συντόμευση: Alt + 1)
Άλμα στη γραμμή πλοήγησης (Συντόμευση: Alt + 2)
Εμφανής επισήμανση των στοιχείων που είναι σε κατάσταση focus.
Δυνατότητα εναλλαγής χρωματικής αντίθεσης (Συντόμευση: Ctrl + 1)
Δυνατότητα ενεργοποίησης μονοχρωματικής προβολής (Συντόμευση: Ctrl + 2)
Δυνατότητα αυξομείωσης του μεγέθους της γραμματοσειράς (Συντόμευση: Ctrl + 3)
Εμφάνιση πληροφοριών προσβασιμότητας (Συντόμευση: Ctrl + 4)